söndag 15 januari 2023

En smakebit ur Färskt vatten till blommorna


Efter en veckas jobb börjar jag bli lite piggare, men kommer att arbeta hemifrån/digitalt en period för att återhämta mig från covid. Tursamt nog har jag ett jobb där 90% går att utföra på distans. Igår storstädade jag bloggen, fixade ny header och gjorde i ordning nya sidor. Det är några små detaljer jag inte lyckats fixa än, men ska rota mer i html koden.

Söndag betyder som vanligt att det är dags att hänga med på utmaningen "En smakebit på søndag", som administreras av Astrid Terese på bloggen Betraktninger. Många bokbloggare deltar och delar varje vecka ett avsnitt ur valfri bok. Utan spoilers, såklart! Det här är ett kul sätt att få tips. 

Den här veckan blir det ett citat ur en bok jag läser inför bokcirkel på bokbloggarträff. Längtar! Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin är en vackert formulerad, humoristisk, varm och ömsint berättelse om en medelålders kvinna som arbetar som vaktmästare på en kyrkogård i en liten by i Bourgogne. Franskt, elegant och lättsamt, trots en del tragik. 
Jag heter Violette Toussaint. Jag har varit banväktare, nu är jag kyrkogårdsväktare.

Jag smuttar på livet, jag dricker det i små klunkar som jasminte blandat med honung. Och när kvällen kommer, när mina kyrkogårdsgrindar är stängda och nyckeln upphängs på min badrumsdörr,  är jag i paradiset.

Inte samma paradis som mina närmaste grannar. Nej.

24 kommentarer:

 1. skönt att det finns alternativ med hemarbete, nyfiken på Valérie Perrins bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, för min del, först som riskgrupp, nu som medtagen, har det varit fantastiskt att få arbeta hemma. Men jag var tvungen att byta jobb för att få det.

   Radera
  2. har du städat bort rutan "Leta i den här bloggen"?

   Radera
  3. Nej, den ligger kvar längst upp i hörnet till vänster. Standard blogger sökruta.

   Radera
 2. Denna funderade jag på att läsa, men jag åker hem ungefär när bokcirkeln börjar 😟

  SvaraRadera
 3. Perrin er et hot navn for tiden, hadde ikke tenkt å hive meg på, men din fine smakebit fikk meg til å vurdere saken. God bedring, heldige deg som kan ha hjemmekontor når du er syk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boken är perfekt om man tycker om fransk feel-good med utbroderat språk :) Tack!

   Radera
 4. Tack för smakebiten, omslaget är väldigt vackert

  SvaraRadera
 5. Det här blir nog nästa bok att läsa tror jag. Det låter lovande :-)

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Låter verkligen intressant.

  SvaraRadera
 7. den vill jag absolut läsa! tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Den här titeln har jag på min väntelista! Har inte reserverat den ännu, men jag brukar titta igenom biblans nyförvärv o se vad som ser intressant ut, och denna lockar, nu ännu mer när du skriver positivt om den. Mina läsäventyr bland franska författare har inte varit så lyckosamma tidigare så jag har struntat i dem,,,,så ska man inte göra! Tack för smak, trevlig söndag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns något för alla i den här romanen, tycker jag. Den är egentligen lite för feel-goodig för min smak, men gillar ändå den franska stilen.

   Radera
 9. Ja men nu ser jag! Vilken stilren header! Jag fixar till bloggen emellanåt, det är kul.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Känner inte till författarnamnet, så mycket läst av franska författare har det nog inte blivit, eller jovisst ja, Jules Verne är ju fransk författare! :)

  SvaraRadera
 11. Vad bra att du kan jobba hemifrån.
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är tur när man har hälsoproblem att möjligheten finns. Men det är rätt trist i längden.

   Radera