torsdag 25 juli 2019

Wizards Unite


Som hängiven spelare har jag naturligtvis de senaste veckorna ägnat mig åt det nya spelet Wizards Unite. Spelet påminner i hög grad om Pokemon Go, man ger sig ut i verkligheten och letar efter virtuella saker. Eftersom jag älskar Harry Potter kände jag mig genast mer hemma i Wizards Unite än i Pokemon Go, även om jag spelat det senare långt efter att alla barn tröttnat.


Grundidén i WU är att en katastrof skett och en mängd magiska saker har hamnat i mugglarvärlden. Uppdragen är att finna och återlämna dessa "fyndigheter" och för att göra det måste man strida mot olika "ofyndigheter" genom att kasta förtrollningar (röra fingret över skärmen i olika mönster). Skärmen visar en karta över din omgivning med olika permanenta eller temporära tillägg.


Spelet går som sagt ut på att fånga in magiska saker, detta görs framför allt genom att man klickar på de brickor eller "spår" som sporadiskt dyker upp och vinner över "ofyndigheten". För att kunna "kasta besvärjelser" måste du ha energi, detta får du i olika "värdshus" som är permanenta. Du kan också få energi permanenta växthus, och i dessa samlar du också in ingredienser för att brygga trolldrycker. Ingredienser dyker även upp sporadiskt i omgivningen. Trolldryckerna behöver man för att vinna över lite svårare "ofyndigheter" och för trollkarlsutmaningar som sker i forten, den tredje varianten av permanenta "byggnader".


När man inleder spelandet väljer man namn och yrke, jag är så klart professor Lyran McGonagall. När man spelar får man poäng (XP) och levlar allt eftersom. Även inom yrket förbättras man av böcker och rullar som man får som belöningar i fort, i spår och av flyttnycklar.


Det är många saker att hålla koll på, t ex vad man har i sitt valv, hur man brygger drycker och får flyttnycklar och hur man vinner i fort. Det finns statistik och nörderier för mängder av detaljer. Och en av de roliga sakerna är att man kan ha vänner. Det är rätt många bokbloggare som spelar och när vi samlas på ett ställe går inga "ofyndigheter" säkra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar