torsdag 18 juli 2019

Äntligen läsning Äntligen sommar, semester och lite tid och ork att läsa. Fortfarande är det framför allt ljudböcker som lockar, men just nu har jag även kommit igång med en "läsbok" som verkligen engagerar mig. Den bok jag talar om är Och bergen skall rämna av Erika Olofsson Liljedahl, författarens andra bok. Debutroman Någonstans brister himlen var en av 2017 års starkaste läsupplevelse, så ni kan tänka er att jag hade höga förväntningar på tvåan. Och hittills, ungefär halvvägs genom boken, har alla mina förväntningar infriats, jag tycker oerhört mycket om författarens poetiska språk och den inkännande tonen i gestaltningen av ett hårt liv i en överjordiskt vacker, skrämmande natur.

Även på ljudboksfronten har jag hittat en pärla, Ensam i Berlin av Hans Fallada. Boken skildrar de små enskilda människornas försök till protest not den nazistiska regimen på ett oerhört enkelt, osentimentalt och ändå gripande sätt.

Mer om de båda böckerna kommer så småningom.

3 kommentarer: