onsdag 4 april 2018

Maya Angelou


Maya Angelou skulle idag ha fyllt 90 år och firas på Google med ett fint bilspel och lyrik. Jag läste ett par av Angelous romaner i mitt barndomshem då mamma fick med dessa när hon samlade på Bra Böckers lexikon. Redan då tyckte jag att Jag vet varför burfågeln sjunger var fantastiskt bra, idag skulle jag säkert älska den. Visst borde något svenskt förlag ge ut hennes romaner i nyöversättning?!

3 kommentarer:

 1. Jag reagerade också glatt på att Google uppmärksammade henne. Hela den självbiografiska serien hon skrev är suverän.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste de två första, men tror att det finns en tredje också. Vill så gärna ha dem.

   Radera
 2. Det var du som satte mig på det här spåret! https://klimakteriehaxan.blogspot.se/2018/04/nar-titeln-tillats-tala.html

  SvaraRadera