måndag 5 juni 2017

Feministisk läsning pågårSommarens feministiska läsutmaning har startat och jag har både börjat lyssna på en bok, köpt två fina diktsamlingar och börjat planera lite. Ljudboken är Hilma av Anna Laestadius Larsson, en roman om den fascinerande konstnärinnan Hilma af Klint. Det är hittills sorgligt att läsa om hennes känsla av att inte höra till och irriterande att läsa om hur man såg på henne och hennes roll p g a hennes kön. Bra läsning så här inledningsvis. De både lyrikböckerna är skrivna av välkända Sonja Åkesson och Märta Tikkanen, två riktiga klassiker jag ser fram emot.

Vad läser ni? Har ni börjat med något som ryms inom läsutmaningen?

8 kommentarer:

 1. Tack för tipset om Hilma af Klint! Den kände jag inte till. Tar med den feministiska utmaningen i all läsplanering hädanefter

  SvaraRadera
 2. Tikkanen och Åkesson är bra val.

  SvaraRadera
 3. Jag har läst "Feminismens ABC" (tack för bra boktips!) och "Dikter och fragment". På onsdag startar jag och syster bokklubb och läser "Vi kom över havet".
  Jag är väldigt inspirerad av den här utmaningen! :D

  SvaraRadera
 4. Jag har gjort en lista på vad jag vill läsa :)
  https://forsvinnerochstannarkvar.wordpress.com/2017/06/08/sommarens-feministiska-lasutmaning/

  SvaraRadera
 5. feministiskt:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2017/06/blybrollop-av-sara-paborn.html

  SvaraRadera