söndag 23 april 2017

Världsbokdagen

Idag firas Världsbokdagen och jag tänkte skriva ett inlägg om böcker jag läser från jordens alla hörn. Men, det har tyvärr blivit dåligt med världsläsning i år. Jag verkar i hög grad ha fastnat i Sverige och i Storbritannien. Intet liv av  algeriskfranska Nina Bouraoui har jag dock läst, en recension av den kommer inom kort. Vegetarianen av sydkoreanska Han Kang är hittills en av årets läsupplevelser. Och i Italien har jag ju vistats en del tillsammans med Elena Ferrantes karaktärer. Petina Gappahs Memorys bok är på väg hem till mig, den längtar jag verkligen efter. Och Judas av Amos Oz har jag väntat på länge, den ska jag verkligen se till att få hem i bokhyllan. Men det är uppenbart att när jag inte planerar mitt läsande utifrån ett världsperspektiv blir det slentrianmässigt svenskt och anglosaxiskt. Nu är det ju inte så att detta är dåligt i sig, men jag gillar ju egentligen att upptäcka andra sätt att tänka och leva, i för mig okända miljöer. Vad läser ni idag?

1 kommentar:

  1. Sankt Georgsdagen, scouternas helgon, barnbarnet fick sitt första scoutmärke idag :)

    SvaraRadera