söndag 29 januari 2017

Bästa romansviten av Vibeke Olsson


Min favorit bland alla romansviter är Vibeke Olssons böcker om slavinnan Callistrate och hennes efterlevande. Det här är en mäktig släktkrönika som utspelar sig under 200-talet e Kr. i Romarriket. Den historiska miljön är mycket detaljerat, realistiskt beskriven, handlingen är fängslande och huvudpersonerna blir till vänner man länge bär med sig. De olika böckerna i serien är Hedningarnas förgård, Kvarnen och korset, Sabina, Sabina och Alexander, Krigarens sköld och En plats att vila på.

8 kommentarer:

 1. Den serien har jag faktiskt inte hört talas om, det känns som att alla bara har pratat om en annan serie av henne.

  SvaraRadera
 2. Tack för tips! Gillar ju historiska romaner :)

  SvaraRadera
 3. Har läst den här, men det var för ett halv liv sen. Kommer inte ihåg så mycket...

  SvaraRadera
 4. Så jättekul att jag fick möjlighet att tipsa om den här serien! Missa den inte.

  SvaraRadera
 5. Har den tjockisboken med dessa böcker i min olästhylla. Antar att jag har trevlig läsning framför mig.

  SvaraRadera
 6. Mycket bra böcker. Jag läste dem när de första gången gavs ut i pocket. Har funderat på att läsa om.

  SvaraRadera
 7. Jag har läst om dem en gång, önskar att de kom som ljudböcker så jag kan lyssna en gång också.

  SvaraRadera