tisdag 15 november 2016

Vem bloggar och vem läser?


Vem bloggar och vem läser bokbloggar undrar Bokblomma och Feministbiblioteket svarar på sin blogg. Så då svarar väl jag på min. Jag började blogga för mer än åtta år sedan och då var syftet att ha en läsdagbok på nätet. Sedan upptäckte jag att det fanns andra bokbloggare och ganska snabbt hade umgänget med likasinnade blivit den främsta drivkraften att bokblogga.

Jag bloggar om olika saker, men det allra mesta handlar om litteratur. Jag läser för att vidga mina vyer och jag kan aldrig låta bli att försöka påverka människor. Därför har jag gärna läsutmaningar, där vi tillsammans läser utanför bekvämlighetszonen. Jag sticker heller inte under stol med att jag gärna lyfter fram mindre förlag som inte har lika lätt att få utrymme. Men jag läser också en det bästsäljare. Och jag får en del recensionsböcker. Jag har bloggat så länge att jag får mail med erbjudanden om böcker varje dag. Jag känner mig oerhört oartig som oftast inte ens svarar, men jag har faktiskt inte tid. Hittills i år har jag läst 88 böcker varav 18 är recensionsböcker, så jag blandar friskt. Jag recenserar inte allt jag läser, utan det jag har lust att skriva om. Undantaget recex så klart, dem har jag ju åtagit mig att recensera. Ibland, men inte särskilt ofta, läser jag samma som alla andra. Oftare har jag lyckats hitta en argentinsk novellist som skriver om fantasidjur eller en sedan länge avliden grekisk poet som skriver om kärlek.

Många bokbloggare läser min blogg och deltar i både läsutmaningar och andra utmaningar. Det är jag jätteglad för - tack! Men uppenbart läser även andra än bokbloggare bloggen, särskilt roligt har det varit under hösten då gymnasieelever fått i uppdrag av sin lärare att kommentera på min blogg.

Jag läser också en hel del olika bloggar. Många av dem finns länkade på bloggen. Andra deltar i mina utmaningar så dem hittar jag via kommentarer. En mycket stor andel av de böcker jag läser har jag fått tips om av andra bloggare, Hermia, Bokmania och Anna läser ofta sånt som intresserar mig.

4 kommentarer:

 1. läser allt - men vill inte påverka någon ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast du påverkar mig ändå ibland :) Jag har hittat bra tips hos dig.

   Radera
 2. Jag har också skrivit mina reflektioner om vem som bloggar och vem som läser:
  http://www.barnboksbloggen.se/?p=10139

  SvaraRadera