lördag 19 november 2016

Poll om bästa klassikern

Jag har lagt upp en liten poll (högst upp till höger om detta inlägg) om vilken den bästa klassikern skriven av en svensk man är. Hoppas ni vill vara med och säga er mening. Det går också bra att lämna en kommentar här om ni tycker att jag har missat den bästa så ska jag försöka lägga till det alternativet. Skynda och rösta!

11 kommentarer:

 1. Jag skulle ha plockat Aniara istället för Nässlorna av Harry M! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den borde kanske vara med. Men nu kunde jag inte lägga till ngn. Urvalet baserar sig på de böcker som valts ut i Bästa-utmaningen. Kanske Aniara är bäst? Jag minns den bara som en mardröm jag inget begrep av och skulle skriva om på gymnasiet ;)

   Radera
  2. Om en skulle ta med alla riktigt bra svenska klassiker skrivna av män blir listan vääldigt lång! Jag tycker du gjort ett bra urval. Men prova att läsa Aniara igen, den är underbar! Helst som högläsningsbok för att verkligen få ut rytmen i texten. :)

   Radera
  3. Jag ska ta sats och ge mig på den igen.

   Radera
  4. Lyran, jag minns också "Aniara" som totalt obegriplig och en plåga som man var tvungen att ta sig igenom i plugget...

   Radera
 2. Ha ha, den enda jag läst av dessa är Doktor Glas och den avskyr jag verkligen. Jag får hoppa över röstandet :-p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske ska vara med i en klassikerutmaning om jag startar en :D

   Radera
 3. Fogelström är väl värd sin plats han också.

  SvaraRadera
 4. Vore trevligt med en ny klassikerutmaning :)

  SvaraRadera
 5. Hej! Skulle du vilja vara med i min julkalenderbloggstafett även i år? All info finns här:
  http://filo-sofie.blogspot.se/2016/11/info-om-arets-julkalenderbloggstafett.html

  SvaraRadera