tisdag 8 november 2016

Bokutrensning ...

Oj, oj, oj, jag rensar ut böcker. Det är ett oerhört besvärligt arbete för jag vill inte skiljas från någon av böckerna. Det är mestadels bra böcker jag rensar ut och jag gör det endast p g a att fontstorleken är så liten så att jag faktiskt inte kan läsa böckerna. Men det måste bli gjort, det är så irriterande trångt i bokhyllorna och ser illa ut med så många olästa böcker. Nåja, jag har lyckats identifiera 28 som ska få resa iväg, jag har drygt 300 olästa kvar i alla fall.

Det bästa med att rensa i bokhyllan är att jag hittar så många spännande böcker jag blir sugen på att läsa. Böcker jag totalt glömt bort att jag äger. Nästa år måste jag nog lite mer seriöst försöka läsa mer ur bokhyllan och mindre allt annat som liksom bara dyker upp. Hur ser det ut i era bokhyllor? Hinner ni läsa allt som flyttar in hos er?

20 kommentarer:

 1. Jag vill nog inte räkna hur många olästa böcker jag har i hyllan. Eftersom jag lånar mycket på biblioteket blir hemmahyllan lite lidande. De böckerna finns ju där medan boklånen måste tillbaka... Men nästa år ska jag försöka skärpa till mig litegrann!

  SvaraRadera
 2. Huff, jag hinner verkligen inte läsa allt som flyttar in. Men trivs ändå med att se alla olästa böcker som väntar! Jag brukar också kolla igenom dom ibland, för att se om nån kan få åka vidare till nån annan och blir då också superpepp på att läsa alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade också nästa bara sånt jag vill läsa. Men en del med pyttetext.

   Radera
 3. Ja, jag sätter av princip inget i hyllan som jag inte först läst. Allt jag skaffar hem hamnar istället i läshögen vid sängen, den är ibland stor... Ett tips: prova att skicka ut dina bortrensade böcker på t.ex. bookcrossing, kan vara roligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bookcrossing höll jag på med för ett tag sedan, det var ju kul. Nu brukar jag försöka skicka böcker till kompisar, jag vet att Fiktiviteter redan rensat så hon kanske har plats för lite nytt ...

   Radera
 4. Jag håller på och bantar mina bokhyllor ganska så rejält i år och har minskat de olästa till ungefär 100 stycken från 200. Känns otroligt bra måste jag säga.

  SvaraRadera
 5. Det finns inte en chans att jag skulle hinna med alla böcker i den takt de flyttar in här. Då skulle jag behöva läsa på heltid och inte ens då tror jag det skulle funka. Visst är det kul att botanisera bland de där gamla hyllvärmarna, det är ju därför jag har börjat med min Hett i hyllan. Jag har hittat många böcker som jag blivit så sugen på att jag faktiskt har läst dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska ta itu med hyllanläsning lite bättre nästa år.

   Radera
 6. Jag är bibliotekarie så lånar i princip 90% allt av det jag läser... Mitt problem är snarare att jag har halva biblioteket hemma ;) För några år sedan gjorde också en rejäl rensning och läste 1-3 hyllvärmare i månaden, då gick det ner från kanske 50 till 10 och nu försöker jag ha det där någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle säkert också låna mer om jag jobbade på bibblan. Kanske ...

   Radera
 7. Jag har blivit bättre, jag köper inte lika mycket nytt längre, sannolikt för att jag vet med mig att jag inte läser lika mycket längre. Och det är roligare, tycker jag, att köpa enstaka böcker och faktiskt läsa dem på en gång istället för att låta dem stå och kanske tappa lusten för dem. Sen är det ju tyvärr inte alltid jag lever som jag lär och jag ska nog också ge mig på en rensning snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper faktiskt inte heller så mycket längre, men jag får ju en del att recensera. Och recex går ju före i kön.

   Radera
 8. Jag har rensat ut ca 100 böcker i år och känner mig nöjd med det men precis som du hittar man så många böcker man vill läsa när man går igenom sina olästa böcker. Jag hinner inte riktigt läsa allting som flyttar in men försöker dra ner på det varje år och försöker läsa mer och mer från min olästa hylla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 100! Det var många att rensa ut, jag ska försöka få till ett par till idag.

   Radera
 9. sonen har satt upp nya bokhyllor åt mej istället :)

  SvaraRadera
 10. olästa böcker är ju en skatt! Tokigt det skulle vara att äga precis så många böcker som man hinner läsa innan man dör... typ: "nu har jag sju böcker kvar"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också köpt nya Billy till mina böcker. Och jag kommer att köpa ytterligare minst en bokhylla.

   Radera
  2. en extra hylla är också bra komplement, typ för pocket

   Radera