torsdag 13 oktober 2016

Nobelpriset i litteratur 2016 tilldelas Bob DylanNej, det hade jag aldrig gissat. Nobelpriset i litteratur 2016 tilldelas Bob Dylan med motiveringen "som skapat nya poetiska uttryck inom den stora amerikanska sångtraditionen". Vad jag tycker vet jag faktiskt inte, jag är mest oerhört överraskad. Har ju aldrig läst, med däremot lyssnat mycket på Dylan. Och visst är det i ärlighets namn lite roligt att Akademien överraskar.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det är trist att nobelprisen i både fred och litteratur urartat till att bli "snackisar" istället för seriösa utnämningar! Det känns lite som att båda kommittéerna försöker välja den mest osannolika och provocerande kandidaten för att få medialt genomslag, snarare än att välja kvalitet. Synd. Eller så är det bara jag som är missunnsam och missnöjd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa år prisas nog en bloggare, kanske du eller jag ;)

   Radera
 2. Det enda som är bra med utnämningen är att det har varit ovanligt kul att diskutera Nobelpriset i litteratur i år. I övrigt känns det mest som om Svenska Akademien försöker utmana och vara folkliga samtidigt. De misslyckades.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände att det blev lite tomt för min del, ville gärna ha en ny författare att upptäcka.

   Radera