söndag 1 maj 2016

Sammanfattning av Afrika - Jorden Runt V

April tog slut i ett nafs, jag har inte hunnit skriva mycket alls denna månad. Men på Jorden Runt-resa har jag varit och en del bra böcker har jag läst. Hoppas att ni alla hittade något ni gillade.

Posta era länkar i Link-uppen så håller vi en tumme för att det funkar för alla. Lämna gärna också en kommentar och berätta om er upplevelse av resan.     

12 kommentarer:

 1. Jag skulle ha velat hinna läsa mer ifrån Afrika, särskilt Drottning Pokou, men det hanns helt enkelt inte med. Men jag är nöjd med det jag hann läsa, även om jag blev lite besviken på True Murder. We Should All Be Feminists är dock en riktig pärla till text.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade läst Drottning Pokou, Onåd och We should all, men lyckades ändå inte skriva om dem. Läste också True Murder och blev nog varken eller av den.

   Radera
 2. Jag hade velat läsa "Enstörig" också, men det får bli vid senare tillfälle. Ngozi Adichie är ju alltid bra, Coetzee likaså. Bulawayo är en författare att hålla ögonen på inför framtiden och Tadjo blev jag glatt överraskad av efter en lite tveksam inledning med alldeles för mycket moderskapstrams.

  http://sannasbokhylla.blogspot.be/2016/04/jorden-runt-med-lyran-afrika.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onåd är en fantastisk bok, tycker jag.

   Radera
 3. Jag läste två andra nyutkomna böcker från Afrika den här månaden så tyvärr blev det inte så många av de utvalda böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du var i alla fall i rätt världsdel ...

   Radera
 4. Jag hann tyvärr inte med att läsa någon av böckerna i denna stopp - var sugen på flera men hann inte med. Men flera titlar står nu på läslistan till en annan gång. :)

  SvaraRadera
 5. Den här månaden blev det enbart "Alla borde vara feminister" i utmaningen, men så glad att jag läste just den!
  Jag har tidigare läst och bloggat om fantastiska Enstörig - länkade till det äldre inlägget.

  SvaraRadera
 6. Läste två utmärkta böcker den här månaden, och som du skriver Lyran, resterande böcker finns ju kvar!

  SvaraRadera
 7. Jag läste och fascinerades av Drottning Pokou (som jag aldrig hittat utan din och resans hjälp) och har sen tidigare läst Cimamandas bok och True murder (gillade båda)

  SvaraRadera