lördag 26 mars 2016

Ferrantes väninna

Likt många andra tillbringar jag den här påskhelgen tillsammans med Lila och Elena i Elena Ferrantes Min fantastiska väninna, första delen i en tetralogi. Ferrantes romansvit har varit rejält uppskriven innan första delen kom ut på svenska och jag måste erkänna att jag var lite oroad inför bästsäljarstatusen. Men jag hade inte behövt oroa mig, Ferrantes bok är faktiskt precis så bra som alla säger. Så här en tredjedel in i den är jag stormförtjust och nöjd med att veta att det kommer tre delar till om de båda flickornas vänskap.

5 kommentarer:

 1. Den där låter lovande! Lägger till på den berömda listan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är måsteläsning, oerhört bra.

   Radera
  2. Och insåg idag att den ju finns i pocket redan, på engelska. Så mycket lättare att ha med sig i sängen ;)

   Radera
  3. Den finns också på Storytel så man kan lyssna i sängen på kvällen :)

   Radera
 2. Låter lovande! :) Jag har laddat ner alla fyra till plattan, kanske hinner jag åtminstone börja i helgen!

  SvaraRadera