söndag 13 september 2015

Spännande användbar teknik i skolmiljö


Jag har bloggat lite dåligt de senaste veckorna, en orsak har så klart handlat om att sommaren är slut och det är dags att återgå till jobbet. Men mitt jobb som skolpsykolog är faktiskt så intressant att jag inte klagar över att behöva jobba. Mestadels handlar jobbet om att försöka stötta lärare så att de kan fungera så bra som möjligt i klassrummen. Det är inte alltid lätt för deras arbetssituation är ibland mycket påfrestande. Men att något är svårt gör inte mig mindre intresserad.

Den här veckan har jag varit på konferens i dagarna tre i huvudstaden. Jag lyssnade på oerhört intressanta föreläsare, pratade med kollegor och underhölls på kvällstid. Vi var många som höll på att ramla av stolen då Bob Hansson kom in och började prata om sin skolgång ...

En av de roligaste inslagen i föreläsningarna var att träffa de spännande avatarerna från USA. Vi var 325 psykologer som gav råd åt en lärare som försökte hålla klassen i styr. Modig lärare måste jag säga. Tekniken gjorde mig lyrisk, kolla här får ni se. Visst borde vi ha simulerade miljöer även på svenska lärarutbildningar?

2 kommentarer:

  1. en lärare ska också våga be om hjälp av eleverna, kul för dem att ibland kunna mer än läraren.

    SvaraRadera
  2. Jag läser till lärare - det såg väldigt spännande ut. Jag håller även med Hannele här ovan - en lärare måste våga be eleverna om hjälp, de blir superstolta om de kan mer än den vuxne!

    SvaraRadera