lördag 15 augusti 2015

Kvinnoalfabetet - A

Linda har startat en ny utmaning med fokus på kvinnor - jättekul!

1. Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn på A? Min favoritförfattare på A riktar sig inte till mig när hon skriver, utan till 10-12-åringar. Men jag slukar böckerna i alla fall. Ingelin Angerborn skriver mysiga, lite rysliga böcker som gestaltar barns tankar, känslor och relationer på ett jättefint sätt.

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare? Bokbloggaren och kulturkollaren Anna Johansson vill jag då passa på att lyfta fram. Hon skriver intressanta texter och sån't hon läst, sett och upplevt.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på A, som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka. Alfhild Agrell, en av våra stora dramatiker, tycker jag att fler borde upptäcka. Hon borde skrivas in i litteraturhistorien igen.

4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på A har du ännu inte utforskat? Svetlana Aleksijevitj väntar stillsamt på sin tur i min bokhylla, jag tror att det blir en spännande möte.

6 kommentarer:

 1. Visst är Anna värd att lyfta deam! Alfhild Agrell borde jag definitivt upptäcka och även Svetlana Aleksijevitj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aleksijevitj borde vi båda läsa innan oktober och kanske få en ny Nobelfavorit.

   Radera
 2. Tack snälla för din uppmuntran!

  SvaraRadera
 3. Läst ett par böcker av Aleksijevitj, mycket bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänker att jag också kommer att gilla.

   Radera