lördag 14 mars 2015

Jerka om att ha tid att läsa

Hur hinner du läsa så många böcker? Det undrar Annika i den här veckans bokbloggsjerka.

Tyvärr är det ju inte så att bokläsare får sig mer tid tilldelad än andra människor. Men vi prioriterar lite annorlunda. För min del handlar det om att försöka ta tillvara alla småstunder. På morgonen lyckas jag oftast lyssna på ett avsnitt av Radioföljetongen. Påklädning, ev lite smink, tandborstning (ja, ni kan nog rutinen) tar ju c:a 20-25 minuter.

Bilresan till jobbet tar också c:a 25 minuter och då brukar jag ha sällskap av ovan nämnda Radioföljetong eller någon annan ljudbok. Likadant är det på hemresan, däremellan läses enbart jobbrelaterad facklitteratur.

På kvällarna blir det oftast lite olika perioder av läsning, ibland för dottern, ibland i sängen när det är dags att sova och ganska ofta i ett lyxigt långt badande. Just det, ungefär varannan dag långbadar jag ihop med någon bra bok. Dessutom är det ljudbok som gäller vid tråkiga sysslor.

Det blir inte så mycket TV-tittande och användandet av sociala medier måste begränsas. Men det är det ju värt.

9 kommentarer:

 1. om man tar väl vara på tiden kan man ju hinna med en del läsande varje dag precis som du beskriver

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir ju närmare 2 tim varje dag bara med småstunderna.

   Radera
 2. Svar
  1. Det gör jag med - om jag läser nog länge :)

   Radera
 3. Mina bästa lässtunder sker oftast i sängen, en timme innan jag planerar att släcka lampan. Det gör också att jag varvar ned och det blir lättare att somna. (Om boken inte är alltför spännande, förstås.)

  SvaraRadera
 4. Jag tror en hel del tid som andra lägger på teve lägger jag på att läsa, det låter i alla fall så när de berättar om alla teveprogram.

  SvaraRadera
 5. En stunds läsning innan jag somnar är i stort sett obligatorisk :)

  SvaraRadera
 6. Ljudböcker är perfekt när man ska göra trist saker,

  SvaraRadera
 7. Precis handlar om prioriteringar :)

  SvaraRadera