söndag 15 februari 2015

Helveteselden

Februaris månads deckare i Spänningsutmaningen, Helveteselden, är läst. Eller rättare sagt lyssnad på. Jag brukar ju nämna Karin Fossum som en av mina favoritförfattare i spänningsgenren och visst levererar hon igen. Som vanligt skildrar hon både offer, deras anhöriga och förövaren med psykologisk skärpa och mängder av nyanser. Likt många av hennes texter är även den senaste mer sorglig än spännande. Faktiskt så sorglig att jag hade lite svårt att orka med den. För den som är intresserad av brottets psykologiska mekanismer är Fossum perfekt.

10 kommentarer:

 1. Hej, hittade precis hit. Trevlig blogg, kommer främst att kolla in dina inlägg om barnböcker. Tävla om boken ÄLSKA hos min vän Carola: http://roomofkarma.se/

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst något av Fossum, men jag är ganska sugen på att göra det. Hennes böcker verkar riktigt bra!

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig läst något av Fossum.

  SvaraRadera
 4. Jag har läst Fossum är på del 6 måste fortsätta läsa eller lyssna på den.

  SvaraRadera
 5. Jag har läst flera Fossum, gillar dem

  SvaraRadera
 6. Fossum är, tillsammans med Nesser, min favoritdeckare. Hon skriver så nyanserat och med psykologisk skärpa.

  SvaraRadera
 7. Har nog bara läst en bok av denna för fattare. Borde läsa mer.

  SvaraRadera
 8. Läste en bok av Fossum för ett par år sen men blev inte så förtjust men det är kanske dags att ge henne en ny chans!

  SvaraRadera
 9. Tyckt ganska bra om det jag tidigare läst av Fossum och denna nyutkomna verkar spännande. Redan inplanerad att läsa... någon gång. :)

  SvaraRadera
 10. Jag älskar hennes sätt att skriva, så jag kommer definitivt att läsa den här!

  SvaraRadera