lördag 19 juli 2014

Kurslitteratur

Här är de mer omfattande skönlitterära verkan jag ska läsa under första halvan av min litteraturkurs. Grönmarkerade är böcker jag läst sedan tidigare. Men även om jag läst dem måste jag nog läsa det mesta igen, eftersom det krävs lite mer tankeverksamhet kring kurslitteratur. Förutom texterna nedan ingår också mängder av kortare noveller och dikter, det verkar vara mycket litteratur överlag att läsa. Dessutom tillkommer naturligtvis en massa facklitteratur. Det blir nog ganska lite nöjesläst det kommande året, bäst att passa på i sommar.

Delkurs 1: Litteraturen och samhället
Beckett, Samuel. I väntan på Godot
Böll, Heinrich Katarina Blums förlorade heder
Camus, Albert. Främlingen
Eliot, T.S. Det öde landet
Enquist, P.O. Legionärerna
Joyce, James. Ur Odysseus (kap 15 och 18)
Kafka, Franz. "Förvandlingen"
Kertész, Imre. Mannen utan öde
Martinson, Moa. Mor gifter sig
Morrison, Toni. Älskade
Norén, Lars. Natten är dagens mor
Sandel, Cora. Alberte och Jakob
Sartre, Jean Paul. Flugorna
Solsjenitsyn, Aleksander. En dag i Ivan Denisovitjs liv
Trotzig, Birgitta. Sjukdomen
Vonnegut, Kurt. Slakthus 5

Delkurs 2: Utomeuropeisk och postkolonial litteratur
Achebe, Chinua. Allt går sönder
Borges, Jorge Luis. Ur Fiktioner
Buarque, Chico. Budapest
Coetzee, J. M. Onåd
Khoury, Elias. Som om hon sover
Lessing, Doris. Gräset sjunger
Oe, Kenzaburo. Mardrömmen
Tadjo, Véronique. Drottning Pokou
Ur Tusen och en natt (ramberättelsen och berättelsen om Alladin)

10 kommentarer:

 1. Så fort jag inte studerar saknar jag det (det är lite av min identitet som försvinner känns det som!)! Nu har jag lovat mig (och sambon) en ettårspaus från studier... även sommaren 2015 blir det nog någon slags kurs! (; (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska ju vara: ...även om det sommaren 2015 nog blir någon slags kurs.* (;

   Radera
 2. Den postkoloniala listan lockar ju mig förstås! Några på den kan vi kanske samläsa trots att jag inte ska plugga :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, ganska mycket av litteraturen känner jag till. Men när man pluggar vet man ju aldrig vilken vinkel kursledaren vill åt ...

  SvaraRadera
 4. Tänk att kurslitt.listor kan vara så underbara!

  SvaraRadera