måndag 9 juni 2014

Skolhysteri och bra läsning

Det är fortfarande inte alls meningen att bloggen ska ta sommaruppehåll, men jag har så mycket att göra att jag inte mäktar med några recensioner eller andra mer eftertänksamma inlägg. När den här veckan är slut hoppas jag att allt vänder. Jag har nu arbetat mitt första år i skolvärlden och har insett att där råder fullkomlig hysteri i maj. Snart är det tack och lov sommarlov så jag hinner ikapp lite.

Men även om jag inte skriver så mycket hinner jag ändå med att läsa många bra saker. Jag har just lyssnat klart till Arkan Asaads Stjärnlösa nätter och upprörts över hederskulturers förtryck i alla dess former. En extra eloge till förlaget A Nice Noise för den fina intervjun med författaren i slutet av boken. På barnboksfronten har jag läst Snöret, fågeln och jag av Augustprisade (så välförtjänt) Ellen Karlsson. Boken var en present till dottern från skolan, de har haft den som högläsningsbok nu i tvåan. Idag fick jag dessutom veta att man på dotterns fritids ska skapa en avdelning för äldre barn med fokus på svenska språket och it-teknik. Hurra! Som egen läsebok läser jag nu Bastarden från Istanbul av Elif Shafak, en humoristisk berättelse om det moderna Istanbul, med lite allvarliga historieinslag om fördrivningen av armenierna. Mycket bra!

2 kommentarer:

  1. Bastarden köpte jag för ett litet tag sedan av en annan bokbloggare. Den skall bli kul att läsa!

    SvaraRadera
  2. Bastarden från Istanbul är en liten pärla. Och vad hungrig jag blev när jag läste den :)

    SvaraRadera