fredag 4 april 2014

Slalomläsning i kubik

Just nu pågår slalomläsning på hög nivå. I bilen lyssnar jag på Jag ska egentligen inte jobba här av Sara Beischer. Den är bra, men så tung att det räcker med billyssnandet. I mobilen lyssnar jag på Carmen och döden av Karin Fossum, den är fossumskt bra. Hemma i kvälls- och nattspelaren lyssnar jag på Orlando av Virginia Woolf - och somnar snabbt. Orlando och allt av Woolf bör man nog läsa med ögonen. I min fina läsplatta och i vanlig bokversion läser jag Kvinnan på övervåningen av Claire Messud - hittills en positiv bekantskap. I vanlig bokform läser jag några dikter av Lagerkvist varje dag. Samlade dikter är underbar både på ut- och insidan. Men ångestfylld.2 kommentarer:

  1. Jag har sett filmen "Orlando" (och eventuellt även läst boken, minns inte riktigt...). Gällande filmen har jag ett svagt minne av att den var väldigt långsam och att jag blev förvirrad.

    SvaraRadera
  2. Det var länge sedan jag läst något av Karin Fossum. Får nog ta och göra det snart igen.
    Även jag håller på med flera böcker. Kvinna i svart av Susan Hill och Total Recall - Min osannolikt sanna livshistoria av Arnold Schwarzenegger och i telefonen har jag Mirakelverkstaden av Valérie Tong Cuong.

    SvaraRadera