söndag 28 april 2013

Läs- och blogglust saknas

Tyvärr förstår jag nu alltför väl vad många andra litteraturstudenter sagt; man tappar läslusten under A-kursen. För första gången på lång tid saknar jag lusten och längtet efter läsandet, jag läser nästan bara det jag måste. Och det jag måste läsa inspirerar inte eftersom jag antingen läst det tidigare eller inte tycker att det är bra. Undantaget är dock vissa böcker som jag ändå läser för nöjdes skull som t ex de helt fantastiska Adams arv och Kapten Nemos bibliotek.

Tack och lov är den här kursen snart slut, har bara två seminarier och sista deltentan (A-uppsats) kvar. Jag hoppas att jag lyckas uppbåda energi att slutföra. Till hösten ser jag fram emot att inte plugga, då ska jag lustläsa både gamalt och nytt i en härlig blandning.

För att koppla av tittar jag i stället på film, har t ex sett den helt fantastiska Berättelsen om Pi och den bedårande En oväntad vänskap. Båda rekomenderas även om det är tveksamt om jag får till några inlägg om dem.

7 kommentarer:

 1. Ja det har jag hört förut av de som pluggar men den kommer säkert tillbaka igen.
  Lycka till med allt!
  Mia

  SvaraRadera
 2. Jag har också tappat blogg- och läslust men har ingen litteraturkurs att skylla på. Hoppas också finna lusten igen så småningom.

  SvaraRadera
 3. Efter ett års studier i litteraturvetenskap var läslusten död i två år. Breakfast at Tiffany´s gav mig lusten åter. Numera tvångsläser jag i princip aldrig, det är förödande. Varmt lycka till med kursen och jakten på läslusten!

  SvaraRadera
 4. Usch, att tappa lusten är jobbigt men som tur är brukar den komma tillbaka så småningom. Jag hade världens lässvacka för ett par månader sedan, men nu läser jag som aldrig förr igen.

  SvaraRadera
 5. Jag känner så väl igen det där med att tappa läslust i samband med litteraturstudier. Det var så för mig också när jag läste mina 20 poäng en gång för mycket länge sedan.... aldrig har jag konsumerat så många veckotidningar som då.....

  SvaraRadera
 6. Ja, det där med att tappa läslusten drabbade mig också under litteraturstudierna så jag förstår dig så väl. Kan trösta dig med att läslusten kommer tillbaka med lite distans till studierna. Lite film är dock inte fel i väntan på läslusten!

  SvaraRadera
 7. Tack för alla tröstande kommentarer. Lite läslust har jag faktiskt kvar, det är värre med skrivlusten. Har just lyssnat klart på en författaruppläsning av Kapten Nemos bibliotek och den är MAGNIFIK!

  SvaraRadera