lördag 23 mars 2013

Ett kort uppehåll med Rosenberg


Så här fint signerade Göran Rosenberg mitt ex av Ett kort uppehåll på resan från Auschwitz när jag, tillsammans med många andra, lyssnade på hans berättelse i tisdags. Rosenberg berättade om sin bok och läste delar ur den. Både jag som hade läst och min kompis som inte hade det tyckte att det var en mycket givande timme. Om ni har möjlighet tycker jag att ni ska gå och lyssna på honom. Och jag tycker definitivt att ni ska läsa boken för detta är en berättelse som är angelägen att ta till sig, skriven på ett så fint, dröjande språk. Som läsare delar man den lille pojkens försök att förstå och den vuxne mannens önskan att vara trogen berättelsen och faderns liv. Helt underbar är boken faktiskt!

6 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med. Lyssnade på honom på Bokmässan.

  SvaraRadera
 2. Det hade jag gärna hört på.

  SvaraRadera
 3. Ja, boken är underbar, på riktigt! Och han är väldigt inspirerande.

  SvaraRadera
 4. Jag läste för ngn månad sedan Leif Zerns skildring av sin far, Kaddish på motorcykel och den var också fin. Rose Lagerkrantz senaste roman är också på samma tema. Fina alla tre.

  SvaraRadera
 5. Jag skulle gärna vilja lyssna på honom men hit ner kommer inte så många författare. Men man kan hoppas.
  Mia

  SvaraRadera
 6. Det kommer inte så många till Karlstad heller, så man får vara på hugget när det händer :) Tack för tipsen, Anna.

  SvaraRadera