torsdag 6 december 2012

Inspiratör

Igår utförde jag mitt första uppdrag som bokinspiratör då jag träffade en grupp damer mellan 40 och 80 år som bokcirklat tillsammans i 15 år. Under åren har de läst mängder av bra böcker, men nu ville de få idéer på något nytt. Vi pratade bland annat om hur man kan strukturera upp diskussionerna lite tydligare och så pratade vi förstås om hur de ska välja sina cirkelböcker. Jag föreslog att de skulle läsa lite temavis och kanske göra något mer än att bara läsa. Detta mottogs positivt och nu har cirkeln beslutat sig för att börja läsa några böcker av Selma Lagerlöf och sedan tillsammans besöka Mårbacka. Den här livaktiga bokcirkeln kommer nog att bestå i minst 15 år till.

11 kommentarer:

 1. Låter spännande att vara bokinspiratör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket kul uppdrag! Låter verkligen jättespännande.

   Radera
  2. Det kan nog inte bli roligare...

   Radera
 2. Det där med bokcirkel har jag aldrig förstått! Troligtvis har jag gått miste om nått. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett givande sätt att läsa och få ut något mer än de egna tankarna.

   Radera
 3. Låter som ett perfekt jobb för dig!

  SvaraRadera
 4. Kul! Hoppas du får fler uppdrag med lika nöjda kunder.

  SvaraRadera
 5. Även bland bokbloggarna finns det ju de som mer eller mindre strikt läser efter ett tema, och inte bryr sig om nyhetens behag t ex:

  http://varldsbokbloggen.blogspot.com

  Och det är något jag önskar att kulturavdelningarna i media också kunde vara bättre på. Att hela tiden bara rapa upp nyheterna från förlagen blir väldigt tjatigt och enformigt i längden.

  SvaraRadera
 6. Håller verkligen med Kurt. Det går oerhört trögt. Även bokhandlarna skulle vinna på att tänka om. Man ser alldeles för lite av tematisk skyltning.

  SvaraRadera
 7. Ja, jag håller så klart med både Kurt och Agnes. Det skulle vara jätteintressant om man t ex i DN hade en serie recensioner och andra texter om t ex afrikansk litteratur eller klassiker från 1800-talet.

  SvaraRadera