torsdag 29 november 2012

Frälsaren

Lyssnar nu på min första Jo Nesbø, men vet inte riktigt vad jag tycker. Frälsaren handlar om en legomördare med rötter i f d Jugoslaviens inbördeskrig och intriger i Frälsningsarmén. Och så klart om anti-hjälten Harry Hole. Hittills tycker jag att handlingen är spännande, men den del saker är lite för otäcka. Här finns en obehaglig våldtäkt, ett hemskt hundbett och en skildring av ohyggliga krigsbrott på Balkan. Det kan vara så att jag läst lite för mycket deckare på slutet för jag orkar inte riktigt bry mig om Harry, den alkoholiserade snuten vars kvinna lämnat honom. Men vi får se, berättelsen kanske tar sig.

4 kommentarer:

 1. Det är den enda Nesbö som jag inte läst men jag tycker att hans bäöcker ofta är riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är nog rätt bra, men lite väl hemsk tycker jag.

   Radera
 2. Att kronologiskt hoppa in mitt i en bokserie är sällan en bra idé, även om böckerna skall vara fristående.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har säkert rätt i det, jag missar ju en del referenser eftersom jag inte läst de tidigare böckerna.

   Radera