söndag 24 juni 2012

Spännande och mystiskt på engelska


Jag fortsätter att läsa på engelska för få bort den värsta ringrostigheten och jag satsar på att läsa lite udda böcker för barn och ungdomar. Neil Gaimans The Graveyard Book har jag läst ut och den tyckte jag mycket om. Boken handlar om en pojke, Bod, som uppfostras av de döda på kyrkogården efter det att han med en hårsmån undkommit den mördare som dödade hela hans familj. Lättläst och spännande för barn i mellanstadieålder.

När det så var dags att införskaffa något nytt engelskspråkigt letade jag efter både Little Bee och Jellicoe Road på min Akademibokhandel, utan att hitta dem. Valet föll till slut på en bok som verkar mycket speciell, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children av Ransom Riggs. Boken handlar om ett gammalt hem för underliga barn, barn som fortfarande tycks vara vid liv, trots att de var barn för länge sedan. Boken passar tonåringar som inte är lättskrämda, undrar om jag blir för skrämd.

10 kommentarer:

 1. Miss Peregrines... låter hur spännande som helst, den blev jag riktigt sugen på. The Graveyard book läste jag för ett tag sedan och blev totalknockad. Har inte läst något av Gaiman tidigare, så nu vet jag inte om jag ska våga mig på hans 'vuxenböcker' eller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska allt våga mig på ngn vuxenbok av Gaiman, tror att de är kanonbra!

   Radera
 2. Nu får jag lite dåligt samvete att jag inte lyckas ta tag i detta med att läsa engelskspråkigt. Måste skärpa till mig. De två böckerna du presenterar här verkar riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag började engelskaprojektet med Hungerspelstrilogin, som var prfekt att läsa på engelska.

   Radera
 3. Åh, jag kom genast att tänka på den där Tim Burton-filmen vad-heter-den-nu-igen, när jag såg omslaget till Graveyard Book!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag nog inte sett, nu blev jag ju nyfiken.

   Radera
 4. Evalinn: Tänker du på Nightmare before Christmas? Eller Corpse Bride kanske, det är hans tecknade filmer :)

  Miss Peregrines... är jättebra, men jag hade nog förväntat mig ännu mer kanske. Inledningsvis älskade jag den. Har skrivit lite om den här:

  http://elilaserochskriver.wordpress.com/2012/05/03/miss-peregrines-home-for-peculiar-children-ransom-riggs/

  SvaraRadera
 5. Little Bee heter The other hand på engelska! Upplagt för lika mycket förvirring som Niceville/The help.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den verkar finnas under båda titlarna på Adlibis. Förvirrande!

   Radera
 6. Jag har bara läst första kapitlet ännu och är förtjust.

  SvaraRadera