tisdag 19 juni 2012

Den fantastiska kroppen

Den fantastiska kroppen, utgiven av Rebus, 2012

Den fantastiska kroppen är verkligen en fantastisk bok som engagerar människor i alla åldrar. Allra häftigast är den stora pop-up bilden av skelettet som dyker upp på första sidan. Skelettet har både roat och skrämt dottern, hennes kompisar och framför allt hennes mormor. Boken innehåller även andra bokliga finesser som t ex utdragssidor för den som vill veta mer. I och med de här finesserna kan boken läsas på många nivåer. Varje del presenteras kortfattat på ett uppslag, som även innehåller frågor för den som vill kolla vad man lärt sig. På utdragssidorna får man en mer fördjupad information om exempelvis historiska medicinska framsteg.

Boken inleds med en kort genomgång av kroppens alla delar, därefter följer uppslag som handlar om skelettet, musklerna, nervsystemet, hjärnan, de olika sinnena o s v. I slutet av boken får man lära sig hur barn blir till och hur man håller sig frisk. Det här är en stor bok med maffiga illustrationer, som verkligen ger läsaren en upplevelse av att färdas inuti kroppen.

Sammantaget är Den fantastiska kroppen en en mycket fin bok som väcker barnets intresse och ger svar på många frågor om hur människokroppen är konstruerad och fungerar. Rekommenderas!

2 kommentarer:

  1. Jättefin, verkar den att vara, den här boken. Den fick mig att minnas en bok jag hade som barn "Hur ser jag ut inuti" (det var också en bilderbok- utgiven av FIB (Folket i Bild). Den var inte lika färgrik som ditt ex- men ändå älskade jag den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kroppen är verkligen fascinerande - både för stora och små :-)

      Radera