måndag 19 mars 2012

Upplever Agaat

Nu börjar jag förstå varför alla som läst Agaat uttrycker sig så översvallande positivt. Har nu läst ett hundratals sidor och är alldeles betagen - och tagen. Först och främst kryper innehållet under skinnet, att försöka föreställa mig en tillvaro som Millas skrämmer mig från vettet. Helt förlamad, totalt utlämnad. Och när bakgrunden börjar rullas upp blir det inte mycket bättre. Än har Agaat inte framträtt så tydligt, men jag förstår ju ändå att berättelsen kommer att kompliceras när jag börjar se saker från hennes perspektiv. Förutom handlingen tycker jag mycket om den komplexa berättarstilen där vi får höra röster från olika positioner berätta om olika tidsperioder. Och titta bara så otroligt snygg boken är!

6 kommentarer:

 1. Jag är också trollbunden av boken (jag läser på engelska)- jag läser och läser....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trollbunden är rätta ordet! Jag önskar att jag hade mer lästid.

   Radera
 2. Åh, vad härligt. Jag trodde att den skulle vara så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är så mycket bättre än jag vågat hoppas på...

   Radera
 3. marlene van niekerk kommer till malmö stadsbibliotek 3 maj och pratar om sin bok med svante weyler.

  mvh maria bielke von sydow, författare
  http://parbloggar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar att det vore lite närmare till Malmö, jag skulle så gärna vilja lyssna till van Niekerk.

   Radera