fredag 23 mars 2012

Litteraturvetenskap i mitt liv

Alla examensarbeteten för kursen om Nobelpriset är nu inlämnade och det känns lite tomt. Jag tyckte verkligen att det var roligare att plugga än jag vågat hoppas på. För det första lärde jag mig så mycket nytt om hur man kan se på litteratur, celebriteter och Nobelpriset som fenomen. Och jag blev påmind om att jag gillar att skriva. I början kände jag en del motstånd, men sedan ville jag bara läsa och skriva mer. Nu känns det tomt, jag har nog en liten post-examendepression.

Därför har jag anmält mig till en liten sommarkurs med fokus på barn- och ungdomslitteratur och till hösten hoppas jag kunna på en grundkurs i litteraturvetenskap. Vi får väl se om det verkligen går att få in så mycket studier i min vardag, men det är värt ett försök.

Det gäller därför att passa på och lustläsa nu, sedan blir det bara grekiska dramer, renaissansklassiker och realistiska/romantiska romaner. Nu gillar jag ju klassiker så det borde passa mig. Nackdelen är väl att man kanske inte hinner läsa på det sätt man vill, utan tvingas snabbläsa mycket.

Det jag skrev för Nobelkursen kommer så småningom på bloggen. Det lite större arbetet ägnade jag åt att försöka jämföra Selma Lagerlöf och Elfriede Jelinek - intressant tyckte jag.

14 kommentarer:

 1. Ser verkligen fram emot att läsa ditt arbete.

  SvaraRadera
 2. Spännande Lyran! Själv har jag drabbats av en intensiv lust att lustomläsa mina gamla favoritklassiker så det ska jag göra i sommar. Balzac, Guy de Maupassant, Stendahl. Kommer de att hålla???

  SvaraRadera
 3. Spännande! Jag läste en barn- och ungdomslitteraturkurs på Växjö Uni, det var jättekul och det blev många intressanta diskussioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se hur det blir i sommar om jag verkligen fixar en kurs mitt i allt annat som ska göras.

   Radera
 4. Så härligt att ditt möte med littvet blev så fint!
  Hoppas du hittar en bra nivå för dina fortsatta studier!

  SvaraRadera
 5. I sommar ska jag läsa 7,5 hp Chiclit och 7,5 hp Vampyrfiktion på Linnéuniversitet. Har tidigare läst flera bra sommarkurser inom litteraturvetenskap där. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske läsler jag Barn- ungdomsintro på Linné i sommar.

   Radera
 6. Lycka till med pluggande. ser fram emot dina inlägg på bloggen:-)

  SvaraRadera
 7. Skulle vara roligt att läsa lite mer om vad du tyckte om själva kursen. Är själv lite sugen på att läsa den:)

  SvaraRadera