onsdag 28 mars 2012

Dags att börja från grunden

Dags att ta itu med litteraturstudierna, Litteraturhistoriens grundbegrepp ger mig lite ordning och reda i denna för mig nya vetenskap. Kapitel tre innehåller dessutom ett intressant resonemang om Sveriges sätt att gapa över mycket i våra grundläggande litteraturstudier. Vi läser tydligen i högre grad litteratur från olika delar av världen och från olika språkområden än man gör i många andra länder. Vi är inte oss själva nog, med andra ord. Återkommer med fler intryck när jag hunnit läsa mer.

3 kommentarer:

  1. Oj, den där har jag aldrig hört talas om. Är den ny?

    SvaraRadera
  2. Det är en ombearbetad bok, den hette ngt annat förut men jag minns inte exakt vad.

    SvaraRadera
  3. Den hade jag i min utbildning!! Det var några år sedan så jag minns inte så mycket. Dags för omläsning kanske?? :-)

    SvaraRadera