måndag 12 december 2011

Tematrio - Nobelpristagare

Efter denna underbara helg måste naturligtvis Tematrion anknyta till Nobelpriset. Det har verkligen varit lite si och så med Nobelläsning det senaste året, men nu skall det bli ändring på detta. Under våren ska jag dessutom lästa 7,5 poäng om Nobelpriset. Berätta om tre Nobelpristagare du gillar eller är nyfiken på!

1. Just nu läser jag Älskarinnorna av Elfriede Jelinek, en roman som gör mig alldeles matt. Vreden väller ut ur sidorna så fort man öppnar boken på glänt och tempot är som en hackspetts ivriga och envetna hackande. Alldeles fantastiskt!

2. Jag måste naturligtvis ha med Selma Lagerlöf i min trio. Hon är min absoluta favorit bland pristagarna. Det som gör Selma så unik är att hon lyckas förmedla psykologisk skarpsyn förpackad i, till synes, enkla sagor.

3. Av Saramago har jag ännu bara läst Blindheten, men jag ska absolut läsa mer av denne fascinerande språkkonstnär. Blindheten är en oerhört obehaglig samhällskritisk roman, skriven på ett fantastiskt, vindlande, rasande snabbt språk.


"Instruktioner"

Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

11 kommentarer:

 1. Nu har jag skrivit om 3 som jag är nyfiken på. Svårt att välja!

  SvaraRadera
 2. Jag blev också alldeles matt när jag läste Älskarinnorna men jag hade väldigt svårt att skriva något konstruktivt om den. Tycker du gör det mycket bättre, väldigt på pricken med beskrivningen!

  Selma är min favorit bland pristagarna också, helt underbart författarskap! Saramago har jag däremot inte läst någonting av.

  Jag skrev om tre författare jag är nyfiken på: http://elilaserochskriver.wordpress.com/2011/12/12/tematrio-om-nobelpristagare/

  SvaraRadera
 3. Mitt bidrag är klart!

  http://ingridsboktankar.blogspot.com/2011/12/tematrio-nobelpris.html

  SvaraRadera
 4. Vad roligt! Då blir vi kurskamrater. Återkomme med ett urval nobelpristagare.

  SvaraRadera
 5. Här är mina tre.
  http://mimmimarie.blogspot.com/2011/12/tematrio-nobelpristagare.html

  SvaraRadera
 6. Så kul det låter med studier. Den här trion kunde jag inte hålla mig ifrån. Text kommer imorgon!

  SvaraRadera
 7. Ska genast lägga upp mina tre, trevlig fråga!

  SvaraRadera
 8. Hej Lyran! Det var länge sedan jag deltog i dina teman nu har jag skrivit om mina nobelpristagare!

  SvaraRadera
 9. Här är tre som jag är nyfiken på:
  http://bohemianrhapsody.blogg.se/2011/december/utkast-dec-13-2011.html

  SvaraRadera
 10. Här är mina tre som jag läst och gillat http://bokslut.blogspot.com/2011/12/tematrio-nobelpristagare.html

  SvaraRadera