måndag 19 september 2011

Sju år - läsrapport

När ett läseexemplar av Peter Stamms Sju år damp ner i brevlådan förra veckan väcktes mitt intresse omedelbart. Jag beslutade mig för att läsa några rader, bara för att kolla lite. Egentligen hade jag ju redan flera böcker på gång, men några rader kan ju inte skada... Som ni väl redan förstått gick det inte att sluta efter några rader, berättelsen fångade mig omedelbart och jag vill faktiskt veta hur det kommer att gå för människorna i denna roman. Och människorna, det är några ganska vanliga typer som gärna vill älska och bli älskade, fast kanske inte alltför häftigt. Det är människor som vill leva intensivt, fast ja egentligen kanske inte. Kanske är det bäst att stå lite vid sidan av. Ungefär så där upplever jag människorna i Sju år och de känns så otroligt realistiska och "som folk mest". Ja, kort sagt gillar jag verkligen den här romanen, nu när jag läst ungefär halva.

4 kommentarer:

 1. Den skriver jag upp på min läslista :)
  Hoppas den är lika bra hela vägen!

  SvaraRadera
 2. Håll tummarna för att allt håller hela vägen!

  SvaraRadera
 3. Lyran: Även jag läser "Sju år" och imponeras av författaren- ett mycket intressant möte för mig- och jag kommer att vilja läsa annat av Stamm. Hoppas att det kommer flera översättningar!!

  SvaraRadera
 4. Den där har jag spanat in ett tag. Spännande!

  SvaraRadera