fredag 24 september 2010

Bokmässan fredag

Dagens besök på bokmässan präglades av glada möten och trängsel. Efter lunch blev det riktigt trångt och varmt. Mängder av program pågick vid montrarna, men det var svårt att fokusera och lyssna. I stället strövade jag omkring om kikade på böcker och annat. Till min hjälp hade jag en personlig vägvisare - Arina från Arinas bibliotek.

Thorén & Lindskog är ett litet förlag, som ger ut tysk kvalitetslitteratur. Jag har tidigare bloggat om flera av deras böcker (t ex Upptäckten av currywursten) och idag fick jag en trevlig vilopaus i deras monter. Här kan ni se förläggarna Johan Thorén och Jörn Lindskog som samtalar med översättaren Nina Katarina Karlsson.

Fina böcker från två av mina favoritförlag kommer att recenseras under hösten. Det lilla häftet av Stig Dagerman,Vårt behov av tröst är omättligt... har jag länge letat efter, Shindlers list var ett impulsköp.

3 kommentarer:

 1. Vad mysigt att läsa dina rapporter från bokmässan och bloggfikat!Jättekul att du har så roligt! Du inspirerar mig! Är sugen själv på att vistas där någon även om litteratur inte är min primära fokus just nu :)

  kram från din arbetskamrat

  PS: vilken mysig bild på dig och dottern på din profil!=)

  SvaraRadera
 2. Hoppas ditt fortsatta besök blir riktigt njutbart.

  Själv åkte jag hem i förmiddags och sitter här och ångrar mig lite nu när rapporterna från bloggkafét börjar droppa in.

  SvaraRadera
 3. Tack M, jag blir ju så nyfiken på vem av arbetakamraterna du är. MM, kanske?

  Tack Arina, vi ses nästa år.

  SvaraRadera