fredag 17 september 2010

Bokbloggande män

Hos Vixxtoria har jag senaste dagarna följt en intressant diskussion om män som bloggar om böcker och "vilka som får vara med". Det hela började som en diskussion kring vilka som får "awards" av varandra, där vi kvinnor inte alltid uppmärksammar "de bästa" (?) bloggarna, kanske för att de skrivs av män. Jag håller givetvis med Vixxtoria när hon svarar att bloggpriser ger man mest till bloggare man gillar och man gillar helt enkelt de man "umgås" med. Det är relativt få manliga bokbloggare som läser och kommenterar på min blogg, men visst finns de :-) Jag läser fler kvinnliga bokbloggare än manliga, dels för att de är så många fler, dels för att en del av de manliga bloggarna skriver om genrer som inte lockar mig. Under diskussion gjordes jag dock uppmärksam på mängder av nya bloggar, som jag gärna vill dela med mig av. Här kommer således länkar till massor av manliga bokbloggare, jag ska själv se om jag kanske här kan hitta några nya favoriter.

A fraction of the web
Andra Sahligheter
Bernur
Bibliopepe
Bokhyllning
Butter tar ordet
Dantes bibliotek
Debutantbloggen
Den långsamma bloggen
Dipsolitteraten
Drömmarnas berg
Du är vad du läser
Illusionernas blogg
Janivarberg
librarianishish
literature connoisseur
Martin Ackerfors
Piruett
Pocketblogg
pocketpocketpocket
Socialistsimon
Spektakulärt
Storyteller
Sørens bogblog
thauke2read
Tobias bokblogg
wester.me
Wind Up Women

Tipsa gärna om fler i kommentarerna.

Idag har diskussionen fortsatt hos Vixxtoria, nu finns här också ett mycket matnyttigt inlägg för de som vill bli mer delaktiga i bokbloggosfären och för de som vill få fler besökare till sin blogg.

7 kommentarer:

 1. Lägger till:
  Janivarberg http://janivarberg.blogspot.com/

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jag ska definitivt titta in på bokcafét på lördagen på bokmässan.

  SvaraRadera
 3. Då kan jag väl nämna socialistsimon och pocketpocketpocket. Av mina tio favoritbloggar är faktiskt fem av män. Det kan ju bero på mitt sf-intresse förstås.

  SvaraRadera
 4. Jag såg för sent att ett av mina tips redan fanns med i listan. Slarvigt av mig.

  SvaraRadera
 5. Ja kom till bokcafét på lördagen. Jag kommer även att ha en bloggkurs där man får lära sig hurman får fler besökare på bloggen. Man som kvinna spelar ingen roll =)

  SvaraRadera