onsdag 3 december 2008

Julklappstips: Spel

Inte ens bokbloggares barn klarar sig med enbart böcker. Och det är ganska roligt att försöka hitta fina, lite ovanliga spel som stimulerar och roar. De spel jag rekommenderar är till största delen sådana vi spelar hemma, dvs de passar barn i ålder 3-5 år.

Memory av alla de sorter uppskattas i vårt hus. Och för mamman är det ännu så länge möjligt att vinna emellanåt (jag har sällan lyckats slå en 6-åring). Dock är dottern på sedvanligt 3-årsvis måttligt nöjd när hon inte vinner... Mollans memo är en bra första memo, det har tydliga enkla bilder. Bokstavsspelet är svårare för där ska man para ihop versaler och gemener. Fast det finns bilder av djur med respektive djurunge också på bilderna. Då dottern är förälskad i alla sorts bokstäver spelas detta spel flitigt just nu.Imse vimse spindel är det roligaste småbarnspel jag sett. Lillan klarade spela det då hon precis fyllt tre, med hjälp. Spelet går ut på att man slår med tärning (siffer eller form) flyttar sin spindelfigur och sedan hoppas att man hamnar på ett fält med sol på snurran. Annars spolar regnet spindeln bort...Dora, Dora, Dora utforskaren....ja det är en idol hemma hos oss. Så när jag hittade en variant av Fia med Dorafigurer var lyckan gjord.Memoryspelen och Imse Vimse är inhandlade på nätet hos Krumelur och Doraspelet är köpt på BR.

5 kommentarer:

 1. Ojoj, mängder av böcker och roliga spel!
  Möjligen har jag sagt det förut, men i nästa liv vill jag nog vara lilltjej hemma hos dig :-)

  En utmaning till dig hos mig, förresten.

  SvaraRadera
 2. Tack :-) Vi fick ju vänta väldigt länge innan vi äntligen fick barn och det blir bara hon. Jo, visst blir hon lite bortskämd. Men hon tycks inte ta ngn skada av det :-D

  SvaraRadera
 3. Tittar in här och läser då och då. Hittar alltid något nytt som jag måste läsa! Roliga spel tips.
  Imse vimse spindel tror jag skulle passa min yngsta och ja Dora gillas ju milt sagt här hemma också. Har du testat "Hitta hos"? Det är lotto spel med de flesta av Lena Anderssons barnboksfigurer.

  SvaraRadera
 4. Jag fastnade halva kvällen på din blogg Thindra :-) Så mycket fint. Var kan man hitta "Hitta hos"?

  SvaraRadera
 5. Kul att du tittade in på min blogg :)

  Hitta oss heter det ju, lite trött här på fredag kväll:)
  Finns här:
  http://www.barnbokhandeln.com/2937-hitta-oss-lotto.html

  SvaraRadera