lördag 13 december 2008

Barnklassiker med mera

Jag är just nu mycket intresserad av barnlitteratur och läser en hel del, både för dottern och för mig själv. Ser fram emot att kunna läsa kapitelböcker för henne om något år. Så i ett av årets sista paket från Bokus (ja, jag vet att det skulle bli det sista, men hmm det kommer nog att bli något/några paket till) fanns fina barnklassiker som Det susar i säven och Det blåser på månen. Jag fick också tips om Sandvargen för någon vecka sedan (tack Inger) och impulsköpte den boken. Det var en av mina bästa impulsköp, Stora boken om Sandvargen av Åsa Lind är en oerhört bra barnbok.

Tack vare skatteåterbäringen tycker jag mig ha möjlighet att köpa en serie barnböcker i år. Men, vilken ska jag välja? Kulla-Gulla och Anne på Grönkulla tycks inte finnas, så då återstår Mumin-böckerna eller Narnia-serien. Jag kommer nog att tycka lika mycket om båda, men vilken ska jag köpa först?

I gårdagens paket fanns faktiskt också några vuxenböcker. Göran Tunströms första roman Maskrosbollen hade jag helt missat. Undrar om den boken getts ut senare än hans tidigare, dvs nyare, böcker? Hertha Müller har jag varit nyfiken på ett tag, så nu fick Hjärtdjur ett hem hos mig. Bodil Malmsten skrivs det om överallt, vilket gjort mig mycket intresserad av hennes böcker. Efter stor beslutsvånda valde jag Nästa som rör mig. Slutligen köpte jag också den lilla fina novellsamlingen Passioneller som innehåller passionerade noveller av bl a Stig Dagerman, Sophie Elkan och Nguyên Huy Thiêp. Hoppas den är lika bra som novellsamlingen av Nobelpristagare, Nobeller.

5 kommentarer:

 1. Så roligt, hoppas att de då ger ut hela serien :-)

  SvaraRadera
 2. Anne på Grönkulla var nog min favorit
  av dom bokserierna. Har mina böcker kvar och min mammas Kulla-Gullas böcker har jag också sparat. Små bokskatter :) Har du läst Lillebror och Nalle samt Lillebror och Billan av Jujja Wieslander. Bra första kapitelböcker att börja läsa. Min flicka älskar dom. Passar bra börja att läsa från ca 4 år skulle jag säga.....

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset Thindra, ska omedelbart spana in Lillbror-böckerna :-)

  SvaraRadera
 4. Muminböckerna är ju ett måste i varje barns bokhylla, tycker jag. En idé är att köpa boxen med alla ljudböckerna. Jag brukar inte gilla ljudböcker, men Mark Levengood läser dem bra, och de passar till högläsning!

  SvaraRadera
 5. Det låter som en jättebra idé, fullbokhylla :-)

  SvaraRadera