torsdag 20 februari 2020

Mitt i Arv och miljö


Lyssnar just nu på en mycket bra uppläsning av Arv och miljö av Vigdis Hjorth. Uppläsare är Gunilla Leining. Det är ganska länge sedan jag läste den här typen av bok, d v s en modern, västerländsk roman som handlar om familjerelationer. Förr läste jag mängder av skönlitteratur om människor i behov av psykoanalys, men tröttnade på temat. Därför har jag under lång tid inte valt att läsa Arv och miljö. Men nu är jag glad att jag ändå började lyssna på boken, för den här romanen är verkligen bra. Författaren skriver initierat och inlevelsefullt, osentimentalt och med bitsk humor. Och med ett rytmiskt språk som säkerligen varit ännu tydligare om jag läst med ögonen.

4 kommentarer:

 1. Sonen (23) har fått denna i julklapp av sin morfar, men den verkar orörd (vad jag kan se). Funderar på att norpa den ur hans bokhylla och läsa den själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker att den inte är helt lätt för en ung kille att identifiera sig med. Skulle nog passa dig bättre.

   Radera
 2. Den hörde till min norska svit härom året. Gillade den väldigt mycket!

  SvaraRadera