torsdag 5 oktober 2017

Kazou Ishiguru tilldelas Nobelpriset 2017


Oj, ja kul! var de första tankarna efter att Kazuo Ishiguro presenterats som årets Nobelpristagare. Jag har både sett och läst författaren, hans Återstoden av dagen och den ruggiga dystopin Never let me go är ju fantastiska. En blandning av Austins sederomaner och Kafkas absurdism beskriver Sara Danius författarens estetik som, samtidigt som hon betonar hur unik han är. Jag har redan klickat hem hans senaste roman Begravd jätte och ser fram emot att läsa den. Motiveringen ”som med romaner med en stark känslomässig verkan har blottat avgrunden av vår skenbara hemhörighet i världen” är mycket spännande. Sammanfattningsvis var det här ett kul val! Brett och lättillgängligt utan att ge avkall på kvalitet.

7 kommentarer:

 1. Kände likadant. En Nobelpristagare som man läst något av. Riktigt kul Jag har läst Begravd jätte som var otroligt läsvärd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra att du gillade Begravd jätte, ser fram emot att läsa den.

   Radera
 2. Riktigt roligt att bli så överraskad. Återstoden av dagen äju också en slags klassiker, läses i engelskundervisningen tydligen. Har läst Never let me go (riktigt otäck) men har inte vågat se filmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmatiseringen är otäck, men mycket bra.

   Radera
 3. Never Let Me Go är en av de bästa böcker jag har läst :) Jag har ju en oläst bok av honom i hyllan, Den otröstade, så det blir ju lite passande att läsa den nu i oktober.

  SvaraRadera
 4. Håller med! Äntligen en riktig författare som får priset. Jag älskade Buried giant! Mycket roligt och glädjande besked

  SvaraRadera
 5. Helt okänd för mig men har klickat hem Buried Giant.

  SvaraRadera