fredag 25 april 2014

Delad underhållning

Nu börjar jag och dottern att gilla samma saker. Vi myser och ryser tillsammans både när vi tittar på film och när vi läser. Idag började vi titta på en serie som jag nog inte sett på 40 år - Kullamannen. Jag kommer ihåg att den var oerhört spännande, och efter första avsnittet förstår jag varför. Musiken är kuslig! Efter att dottern nu vant sig vid tystnaden, det långsamma tempot och att filmatiseringen är svart/vit tycker hon också att den verkar vara mycket spännande. Vi fortsätter att titta i morgon.

Jag har också börjat högläsa en lite Maria Gripe-inspirerad berättelse - Den magiska kappan - av Katarina Genar. Även den verkar falla dottern i smaken. Kanske är den något svår, så jag får berätta lite här och var om "hur det var förr".


2 kommentarer:

  1. Har både Kullamannen och Kråkguldet. Kommer ihåg hur spännande jag tyckte dom var när jag såg dem när de gick i slutet på 60-talet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har lånat Kullamannen och Kråkguldet och en tredje som jag faktiskt inte minns - Huset Silfvercronas gåta.

      Radera