tisdag 18 december 2012

Årets läsutmaningar

Ja, det gick helt enkelt lite si och så med årets läsutmaningar. En Norden Runt-resa planerades inför årets Bokmässa och en litteraturlista presenterades. Sedan blev det inget av utmaningen och inget läst ens en gång. Sommarens klassikerutmaning blev dock en STOR framgång. Många bloggare var med och läste dryga 70 klassiker. Jag anslöt mig också till Lindas utmaning att läsa italienare i maj, köpte en bok och läste den inte. Jag anslöt mig INTE till Jessicas utmaning att läsa Strindberg, men har läst en del av och om honom under året (Röda rummet, Hemsöborna, Fröken Julie, Siri, Strindberg för dig som har bråttom, Ensam). Under hösten har jag haft en improviserad Kina-utmaning på bloggen, vilket lett till att jag i alla fall läst två (bra!) böcker av kinesiska författare.

Jag skulle gärna vilja ha en Jorden Runt-utmaning nästa år, men det går helt enkelt inte att kombinera med pluggandet. Förhoppningsvis kan vi resa iväg efter sommaren.

7 kommentarer:

 1. Allt har sin tid. Jag har inte följt utmaningarna så bra heller. Det är nog bara den nordiska som jag fullföljt helt.
  Det jag är nyfiken på inför nästa år är faktiskt Rumänien. Ska försöka läsa några böcker därifrån.
  Läser en kinesisk bok nu som jag fick av ett förlag i och med din utmaning....kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du berättar väl om boken på din blogg, jag blev ju nyfiken nu?

   Radera
 2. Utmaningarna är lite däligt samvete för mig också men, gästbloggar'n har läst Kina. Han har klämt 3 romaner under hösten. Jag förstå helt och fullt att tiden är begränsad men... Jag skulle älskat en jorden runt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gästbloggarn är en trogen deltagare, ge honon en puss. Kanske kan det passa att resa lite efter sommaren, jag hoppas det själv.

   Radera
  2. Hoppas då på en höstresa. Jag lovar att vidarebefordra pussen :-)

   Radera
 3. Strindberg för dig som har bråttom är bra, men roligast om man läst böckerna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det man känner igen är ju extra kul :D

   Radera