måndag 12 mars 2012

Tematrio - Bortglömda favoriter

Nu när jag städat om i mina bokhyllor har jag passat på att klappa lite extra på mina favoritböcker. En del av dem har funnits med i mitt liv länge, så länge att de lätt blir bortglömda. Där för handlar veckans tema om att hylla gamla favoriter som nästan glömts bort. Berätta om tre nästan bortglömda favoriter!

1. Mina absoluta favoriter här är Vibeke Olssons romaner om slavinnan Callistrate och hennes efterkommande. Hedningarnas förgård, Kvarnen och korset, Sabina, Sabina och Alexander, Krigarens sköld, En plats att vila på innehåller intressanta detaljerade skildringar från 200-talets Rom samtidigt som vi får ta del av människornas försök att hantera slaveri, kärlek och religion. Jag kan se att böckerna kommit ut i ny version och blir väldigt klicksugen.

2. Mina gamla pocket av Göran Tunström tillhör också älsklingarna. Tunströms författarskap verkar lite bortglömt, jag måste nog göra något på bloggen för att försöka väcka intresset. Jag har nu börjat lyssna på Juloratoriet (lånebok), i min hylla finns även Tjuven, Berömda män som varit i Sunne, Prästungen, Ökebvrevet, Skimmer och den olästa Maskrosbollen.

3. Moa Martinson har länge funnits i min bokhylla. Jag läste hennes böcker i 20-årsåldern och älskade dem redan då. Efter diverse omläsningar är de fortfarande lika omtyckta. I min hylla finns den självbiografiska trilogin om Mia (Mor gifter sig, Kyrkbröllop, Kungens rosor) och de två böckerna om Sally (Kvinnor och äppelträd, Sallys söner).


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

13 kommentarer:

 1. Jag håller också på att organisera min bokhylla. Jag har dock inte hittat så många gamla favoriter utan mest olästa böcker :)

  Får klura lite och återkommer.

  SvaraRadera
 2. Kul tema! Det finns så många bra böcker. Tur att man har en bokblogg, så att man inte glömmer bort dem. ;) Vibeke Olsson måste jag läsa mer av. Jag har bara läst Molfri bombnatt än så länge.

  SvaraRadera
 3. Här är mina bortglömda favoriter http://minbokvarld.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. Tre tips har jag fått ihop, alla är kanske inte bortglömda dock :).

  http://attlasaenbok.blogspot.com/2012/03/tematrio-bortglomda-favoriter.html

  SvaraRadera
 5. http://lottensbokblogg.wordpress.com/2012/03/12/bortglomda-favoriter-i-bokhyllan-tematrio/

  Här är mitt inlägg. Jag gillade inte alls Vibeke Olsson vilket jag verkligen trodde jag skulle göra. Tjuven kom nästan med på min lista;-) Tunström intervjuade min pappa i sin research för boken och man kunde hitta en del saker han måste ha använt...

  SvaraRadera
 6. Glömde ju gå in och lägga en länk här. Här är mina bortglömda favoriter.

  http://bokmamma.blogspot.com/2012/03/tematrio-bortglomda-favoriter.html

  SvaraRadera
 7. Himla roligt tema måste jag säga!

  Här är mina tre bortglömda favoriter: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/2012/03/13/tematrio-bortglomda-favoriter/

  SvaraRadera
 8. Här är min lista: http://bohemianrhapsody.blogg.se/2012/march/tematrio-bortglomda-favoriter.html

  SvaraRadera
 9. Varför bara tre? Nåväl, här är mina

  SvaraRadera
 10. Mina bortglömda favoritet här: http://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2012/03/14/bortlomda-favoriter-tematrio/

  SvaraRadera
 11. Hm...det tål att tänkas på, får återkomma.

  SvaraRadera
 12. Älskar Moa Martinssons Mor gifter sig och ser verkligen fram emot att läsa de andra två böckerna!

  SvaraRadera