söndag 25 december 2011

En fantasirik jul

Fantastiska berättelser hör julen till, vare sig man väljer att läsa Dickens eller titta på alla tomtefilmer på TV. De senaste dagarna har olika kanaler dessutom visat både Harry Potter och Sagan om ringen. Helgmys i min smak.

Eftersom jag verkligen var sugen att läsa något sagobetonat kastade jag mig genast över en av mina julklappsböcker, Cirkeln av av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, en berättelse om magiska händelser i Engelsfors. Jag hann inte läsa mer än ett 50-tal sidor igår, men vill ändå redan dela några tankar. Det som först slår mig när jag läser är att rösterna känns så verkliga. När jag läst fantasy tidigare har det funnits avstånd mellan min vardag och böckernas värld. Här saknas detta avstånd, vilket gör boken extra intressant. Jag tycker dessutom att författarna lyckas blanda tonåringarnas vardagliga tonfall med de övernaturliga inslagen på ett mycket bra sätt. Vad är det egentligen som händer i Engelsfors? Röster och drömmar försöljer ungdomarna, dessutom tycks någon ibland bli osynlig! Jättespännande. Tråkigt nog skiner solen, så jag måste gå ut en sväng, men i kväll ska här läsas!

5 kommentarer:

 1. Du kan få låna lite av mitt väder, igenmulet och regnskurar :)

  Har varit nyfiken på den här boken ett bra tag nu. Ska bli kul att höra vad du tycker.

  SvaraRadera
 2. Saknar din jordenruntresa! Ska planera nästa års läsning men har blivit så bortskämd av dina urbra boktips...nu måste jag plötsligt tänka själv!
  Jobbigt!
  Men Cirkeln kommer med på nån lista för den äger jag...

  SvaraRadera
 3. Jag kan fixa en lista till dig Violen :-)

  Och Cirkeln är kanonbra!

  SvaraRadera
 4. Ja kan du inte göra en liten informell lista som döljer sig under nån liten länk på din sida? :-)
  btw: Anils skugga, Älskarinnorna, Och allt ska vara kärlek och Korparna är mina topp fyra från din lista, utan inbördes ordning!

  SvaraRadera