måndag 13 september 2010

Tematrio - Katastrofer

Under helgen har det ånyo visats mycket på TV om de fruktansvärda händelserna 11 september 2001. Undrar om någon av oss kommer att glömma bilderna av de brinnande tornen och fallande människor. Berätta om tre böcker som handlar om katastrofer.

1. I Vägen av Cormac McCarthy vandrar en far och hans son genom ett svartbränt landskap, så gott som allt liv på jorden är utsläckt, mörker råder. Vi får aldrig veta vad som orsakat jordens undergång, men med all önskvärd tydlighet skildras fasorna därefter.

2. I Lark & Termite av Jayne Anne Phillips berättas om två olika sorters katastrofer. Den första varianten, kriget, skördar många offer, medan de flesta ändå klarar sig undan den naturkatastrof, översvämningen, som sker senare i boken.

3. Mitt tredje val är en bok jag ännu inte läst, Falling man av Don De Lillo. Den handlar naturligtvis om terrorattacken den 11 september och kretsar kring en familj som försöker hantera det som skett.


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

8 kommentarer:

 1. Gilalde Vägen väldigt mycket, ska försöka se filmen också.
  Mina katastrofer: http://andthentherewasbeatrix.blogspot.com/2010/09/lyrans-tematrio-handlar-i-veckan-om.html

  SvaraRadera
 2. Nu finns en katastroftrio hos mig!

  SvaraRadera
 3. Nu finns en katastrofal trio också hos mig.

  SvaraRadera
 4. Ujja, försökte skriva om katasrofböcker men det är verkligen inte min genre. Jag får hoppas på många bra tips denna veckan istället. (Om inte katastrofalt tråkiga eller menlösa böcker gills :))

  SvaraRadera
 5. Klar!

  http://etthemutanbocker.blogspot.com/2010/09/tematrio-katastrofer.html

  SvaraRadera