måndag 13 september 2010

På spaning efter...

Lyssnar till På spaning efter den tid som flytt av Marcel Proust i uppläsning av Krister Henriksson. Uppläsningen är bra, Krister Henriksson är suverän när han läser böcker skrivna i långsamt tempo. Språket är helt makalöst i alla sin precisa detaljrikedom, men jag kan inte med bästa vilja i världen beskriva handlingen som fängslande eller ens särskilt intressant. Jag försöker engagera mig i den unge gossens liv, men finner inget hos honom som väcker min nyfikenhet, förutom möjligen gossens längtan efter den känslomässigt frånvarande modern. Jag förväntar mig inte en rafflande sträckläsare, men jag hoppas ändå att något snart händer som gör att mitt intresse väcks.

5 kommentarer:

 1. Inget händer! Det är 8 böljande, vackra böcker utan händelser! Och det är alldeles, alldeles underbart :0)

  SvaraRadera
 2. Ja, vackert är det onekligen, men utan handling nöjer jag mig nog med del 1 :-)

  SvaraRadera
 3. Jag kommer aldrig längre än till del 1, men kanske ska jag lyssna i stället? När jag lyssnade till en uppläsning av Assia Djebar förra året insåg jag hur mycket jag tidigare missat av detaljer när jag läst henne, snabbläsare som jag är på gott och ont, men en läsande röst snabbspolar jag inte...

  SvaraRadera
 4. Det händer lite mer i senare böcker i boksviten.

  SvaraRadera
 5. Finns Assia Djebar översatt och inläst på svenska? Då vill jag lyssna.

  Jag tar väl de andra lite senare Petter, de måste jag nog ögonläsa.

  SvaraRadera