fredag 26 juni 2009

Sommar och Karavan

Semestern är inledd och premiärdoppet överstökat. Vi är bortresta och jag surfar just nu på ett oerhört segt mobilt bredband. Läsandet är minimerat och det sociala umgänget tar överhanden. Vi är fyra familjer tillsammans på en fin kursgård och alla har vi flickor i samma ålder. Våra tjejer har känt varann länge, de bodde på samma barnhem i Kina. Vi föräldrar reste tillsammans och hämtade våra barn för snart tre år sedan. Det är högtidsstund när vi alla kan träffas.

Precis innan vi åkte tittade jag i brevlådan och hittade där ett nummer av Karavan. Som vanligt är tidsskriften mycket läsvärd. Detta nummer handlar bl a om folkmordet i Rwanda. Att läsa citaten från Jean Hartfelds bok Antilopernas list är en skakande upplevelse.

Hoppas Jorden-runtresenärerna har en givande tid i Mellanöstern, själv läser jag fortfarande En berättelse om kärlek och mörker av Amos Oz. Det är en oerhört intressant skildring av det judiska folkets historia, staten Israels bildande och en fantastisk berättares barndom.

2 kommentarer: