söndag 29 mars 2020

Netflix


Häromdagen hittade jag ett bra tips på TV-serier hos Anna på och dagarna går ... där hon skrev om The Plot Against America, en alternativ historieskildring baserad på en roman av Philip Roth. Den ska jag se så fort det kommit fler avsnitt. Jag tillbringar nästan all tid hemma just nu eftersom jag tillhör riskgrupp och försöker undvika att bli sjuk. Kan i hög grad jobba hemifrån så det känns bra. Men det blir ändå många timmar att fördriva. Och TVn är just nu ett bra sällskap. Därför vill jag gärna utbyta lite tips på bra TV-serier. Här nedan kommer några tips från mig. Tipsa mig gärna i kommentarerna, eller varför inte skriva ett eget blogginlägg och länka mig? På så sätt kan vi kanske få massor av tips och bilda en tipskedja bland bokbloggare.

Mina favoritserier på Netflix 

Alias Grace - historiskt drama om en utsatt ung kvinna, baserad på roman av Margaret Atwood.

Atypical - en varm komedi om en pojke med Aspergers och hans familj.

Breaking Bad - våldsam serie om en man som drabbas av cancer och börjar koka meth för att försörja familjen.

Broadchurch - brittisk kriminalserie med intressanta karaktärer.

The Circle - underhållande realityshow.

The Crown - suveränt drama om engelska kungahuset med drottning Elizabeth II i fokus.

Land Girls - brittiskt drama om unga kvinnor under andra världskriget.

Mad Men - fantastiskt 60-talsdrama i New York-miljö.

Peaky Blinders - brittisk serie om en gangsterfamilj, utspelar sig strax efter första världskriget.

Prison Break - amerikansk serie om att fly från fängelse.

Sons of Anarchy - amerikansk serie om en kriminell motorcykelklubb.

Suits - amerikanskt drama om mer eller mindre smarta advokater.

4 kommentarer:

 1. Alias Grace vill jag verkligen se! Men gärna läsa boken också och det känns som jag borde göra det först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att boken är Atwoods bästa så läs! Men TV-serien är också mkt bra.

   Radera
 2. Suits tittar jag på i svt, finns mycket bra där

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste inte att den gick på svt. Vi har tyvärr inte "vanlig" TV längre p g a blixtnedslag som Telia och andra bedömt inte värt att laga. Vi kan bara se via mobilt bredband.

   Radera