söndag 10 juni 2018

En smakbit ur Guds barn

Astrid Terese, på den norska bloggen Betraktninger ~ tanker om bøker uppmanar oss varje söndag att dela med oss av en smakbit ur det vi läser. Den enda regeln är: No spoilers! Här kommer en smakbit ur Guds barn av Lars Petter Sveen, en fantastisk roman jag just nu läser.

"Det var på Kung Herodes den stores tid, vi var på jakt efter en liten judekung som blivit född. Stjärnorna var framme, vi hade kommit för att döda honom.
Tuscus brakade in genom dörren och röjde väg åt Cato som tog ledningen med svärdet i handen medan jag följde efter. Longus stannade kvar utanför. Ett gammalt par låg på knä i det trånga rummet. En skraltig oljelampa lyste och kastade ett flackande sken över de gamla. Cato pekade på dem med svärdet, han förde kommandot, han var vår ledare. Han öppnade munnen, men i stället för att säga något spydde han. Han böjde sig fram och kräktes på golvet. Tuscus tog ett par steg åt sidan.
---
Det är över för i natt, sa Cato och spottade och sa åt oss att hämta vatten. Det luktade om honom. Det luktade om oss alla. Stjärnorna brann på himlen, en starkare än de andra, ingen av oss hade sett något sådant tidigare."

12 kommentarer:

 1. Tack för smakebiten, ingen bok jag känner till.

  SvaraRadera
 2. Helt okänd bok för mig. Tack för smakbit.

  SvaraRadera
 3. Denne har jeg her i bokhylla, men jeg har ikke fått lest den enda. Det betyr bare at jeg har alt for mange bøker jeg ikke har lest :-) Men smakebiten din ga meg lyst til å ta frem denne igjen. Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Oj, annorlunda biblisk berättelse? Blir nyfiken, måste kolla upp om det är satir eller något helt annat..tack för intressant smakbit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte satir, en berättelse med lite andra huvudpersoner.

   Radera
 5. låter väldigt intressant! har vaken hört talas om författare eller titel. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten - den boken kände jag inte till.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Kände inte till boken/författaren.

  SvaraRadera
 8. Så intressant! Den tror jag att jag skulle vilja läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte att detta skull vara en bok som passar dig.

   Radera