lördag 10 september 2016

Storytel äger

Det är nog lika bra att jag inleder det här inlägget med att berätta att jag inte på ngt sätt är sponsrad av Storytel, jag är bara en riktigt nöjd kund. Jag har läst andra bokbloggare som jämfört olika ljudbokstjänster och jag har själv tittat på lite olika, men för mig äger Storytel (som dottern skulle uttryckt det). Varför är jag då så nöjd? För det första kanske jag ska säga att jag inte använder mig av deras eböcker, så det utbudet kan jag inte uttala mig om. Jag lyssnar enbart på ljudböckerna. Och där är utbudet helt enkelt fenomenalt.

Nyss satt jag här och kikade på vad jag ska välja att lyssna på härnäst. Bland nyheterna hittar jag då Guillous Äkta amerikanska jeans och Nessers Eugen Kallmanns ögon, båda bra typer av romaner att lyssna på. Men framför allt är det utbudet av klassiker jag älskar, i somras lyssnade jag på både Vredens druvor och Farväl till vapnen. Kan man dessutom tänka sig att lyssna på engelska finns här i princip allt man kan önska sig. Jag tränar på att lyssna på engelska genom att lyssna på lite mer "lättläst" litteratur som t ex historiska romaner av Philippa Gregory. Nu ska jag ge mig i kast med The Forsyte Saga, vi får väl se hur det går.

Att Storytel även äger en massa förlag och att man kan diskutera den svenska och den globala förlagssituationen går jag inte in på här. Däremot vill jag bara slänga in en kommentar att Storytels syn på kollektivavtal suger (återigen dotterns uttryck). Men, som sagt, utbudet av ljudböcker ger mig allt jag kan önska mig. Lyssnandet fungerar dessutom utmärkt med automatiska bokmärken, möjlighet att ställa in timer och möjlighet att lägga fem böcker offline. Bästa betyg för utbud och funktion således.

2 kommentarer:

  1. Jag är på jakt efter en bra ljudbokstjänst och i och med ditt inlägg är jag nog helt övertygad om att jag ska ge Storytell en chans.

    SvaraRadera