tisdag 17 maj 2016

Hurra for Norge!

Grattis Norge på nationaldagen! I vanliga fall brukar jag dagen till ära skriva lite om norska favoriter, men i år har jag i stället gjort en lista på 10 norska författare/romaner jag har lust att läsa. Flera av dem står dessutom redan i bokhyllan och väntar på att bli valda. Jag lovar härmed att ha läst minst två av dem innan nästa årsdag (en är ju snart klar).

De osynliga
av Roy Jacobsen
Göra gott av Trude Marstein
Tecken till kärlek av Jan Kjaerstad
Jag förbannar tidens flod av Per Petterson
Samtidsdramatik 1 & 2 av Henrik Ibsen
Maskrosfamiljen av Lars Saabye Christensen
Herre av Niels Fredrik Dahl
Dagar i tystnadens historia av Merethe Lindström
Alberte-trilgin av Cora Sandel (har bara läst första delen tror jag)
Simma med de drunknade av Lars Mytting (knappt halva kvar)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar