söndag 17 januari 2016

Årets inledande läsning


Läsåret 2016 har inletts bra, även om det blivit lite stiltje på bloggen i samband med jobbstart. Jag lyssnade på Flykten av Jesús Carrasco, vilket bitvis var riktigt jobbigt. Det här är en brutal berättelse jag kommer att skriva mer om senare. Även Hausfrau av Jill Alexander Essbaum lyssnade jag på, det är en relationsroman jag tror många kommer att gilla mer än jag gjorde. Årets första bok som lästes med ögonen var Lydia Davis nyaste novellsamling Jag har det rätt bekvämt, men skulle kunna ha det lite bekvämare, den är bitvis helt fantastisk.

Just nu läser jag Tjärdalen av Sara Lidman, en författare jag gått och "sparat" länge. Visste väl att jag skulle gilla. Och så läser jag en roman Fiktiviteter länge sagt att jag borde läsa: Tjänarinnans berättelse av Margaret Atwood. Den är grymt bra, grymt på många sätt. Olidlig ibland faktiskt. Till sist har jag lyckats bryta ytterligare en spärr, jag har börjat lyssna på min första bok på engelska. Boktjuven av Markus Zusak har en ganska enkelt språk så det fungerar mycket bättre än jag vågade hoppas på.

Många av de ovan nämnda böckerna kommer förhoppningsvis snart att recenseras här på bloggen.

2 kommentarer:

  1. Tjänarinnans berättelse är bra. Har läst Oryx & Crake och Syndaflodens år också, ännu bättre. Atwood är mycket bra på sci-fi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också läst Oryx, men inte de andra två delarna ännu.

      Radera