söndag 25 januari 2015

Sveriges Radios Romanpris 2015

 
Här är romanerna som kan vinna Sveriges Radios Romanpris 2015.

Den andra kvinnan av Therese Bohman
Psykodrama av Magnus Dahlström
Kalmars jägarinnor av Tove Folkesson
Timme Noll av Lotta Lundberg
Kafkapaviljongen av Tony Samuelsson
Twist av Klas Östergren

Vilka har ni läst och vad tyckte ni?

Jag har tyvärr inte läst någon av dem, däremot har jag läst Therese Bohmans romandebut Den drunknade. Den tyckte jag var bra om än inte fantastisk. Psykodrama borde kanske passa en psykolog som jag, men i ärlighetens namn är det sällan jag verkligen gillar romaner om terapier. Kalmars jägarinnor (även nominerad till Borås Tidnings Debutantpris) verkar riktigt intressant. Lundbergs Timme Noll är jag också mycket nyfiken på, den ska jag verkligen läsa. Kontrafaktiska idéromaner brukar jag inte läsa, men nog verkar Kafkapaviljongen vara angelägen läsning. Klas Östergren har jag inte läst och det känns lite skamligt att medge. Twist finns som ljudbok på Storytel, får kanske testa att lyssenläsa den.

2 kommentarer:

  1. Jag och gästbloggare M har läst och skrivit om tre av dem - han tycker om Östergren så den rekommenderar han. Timme Noll tyckte jag mycket om, en av de tre delarna bygger på en sann historia som verkligen grep mig. Kalmars Jägarinnor beskriver på pricken hur det är att vara del i ett tjejgäng på gymnasiet - mycket extra av allt, och mer!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som om jag får fullt upp med läsning framöver :)

      Radera